Påskeleir 2014

paaskeleir2014Heisann folkens!
Det begynner å nærme seg påskeleir og da er jo på tide med litt informasjon om hva som skjer.

Tradisjonen tro, avholder Os Aero Klubb leir på Bømoen i påsken 2014. All flyaktivitet blir flyttet til Bømoen fra 12 til 21.april.
Fra 17. til 20. april vil juniorlandslaget arrangere en treningsleir på Anda flyplass, Sandane. Dette vil ikke påvirke Os Aero Klubb sin aktivitet.

Flymateriell

Flyene vi tar med oss blir: 
* SF-34(LN-GCE)
* Duo Discus(LN-GXT) 
* Discus b(LN-GPO)
* PW-5(LN-GWS)

SF-34 flyes opp ved transportslep Vaksinen – Bømoen. De resterende seilfly transporteres bilveien i henger. Vi trenger sjåfører med tilhengerfeste som kan frakte flyhengere fram og tilbake, samt frakte utstyr. Hvis du har bil og har lyst til å fly, sleng deg på!

-Sleping vil foregå med vår egen Super Cub(KCM).
Dersom fuelanlegget til Jan Tvilde blir brukt, er det særdeles viktig at instruksen følges! Slepeflyger må også sørge for at tillatelse er skaffet før anlegget blir brukt. (Note: Undertegnede jobber med saken og regner med dette går i orden som alltid. Ta kontakt med meg for spørsmål)

Viktig!  
På Bømoen som ellers, er det svært viktig å ta vare på flyene våre! PW-5 og Discus skal i utgangspunktet lagres i tilhørende hengere over natten. Duo Discus parkeres ute med Jaxida Covers på ved tørt vær. SF-34 har ikke lukket henger, men er med da vi må ha et skolefly på leiren. Alle fly SKAL poleres og om nødvendig støvsuges i cockpit før de pakkes etter endt flydag. Dette gjelder også vårt slepefly KCM!

Overnatting

Vi får som tidligere de siste årene, overnatte på Haugo Gård. Haugo gård har plass til ca 10stk. Her har man vanlige fasiliteter som bad og kjøkken og oppholdsrom. Vi får også låne klubbhuset til Voss Flyklubb under samme vilkår som tidligere. Vi kan ikke overnatte i klubbhuset til Voss flyklubb, men om ønskelig kan vi campe utenfor rett ved flystripen og bruke klubbhusets fasiliteter etter behov(bad/kjøkken). Klubbhuset brukes hovedsakelig som et oppholdsrom på dagtid, samt lagring av utstyr (verksted). Klubbhuset gir oss også tilgang til Internet. Felles for både Voss Flyklubb sitt klubbhus og Haugo gård er at vi rydder opp etter oss! Når vi drar, skal det se litt finere ut enn når vi kom. Bruker vi feks. dopapir, kjøper vi nytt. Blir det smuler på kjøkkendisken, vasker vi opp etter oss osv..

Tidsplan

Fredag 11. april kl.18:00 møtes vi på Ulven. Vi pakker effektivt og reiser i løpet av kvelden opp på Bømoen. Det er mulig en gjeng kan ta seg av transportslep og noe frakt allerede noen dager i forveien. Vi flyr på Bømoen frem til mandag 21.april, hvor vi pakker sakene og drar tilbake i løpet av dagen avhengig av været og hvorvidt medlemmer ønsker å fly.
Obs!
Vi prøver alltid å bruke litt sunn fornuft i forhold til været og medlemmenes ønske om å fly når vi reiser opp og ned fra leiren.
Dette betyr at avreisetidspunkt er sensitivt for flytting typisk ved særdeles dårlig vær, så følg med på det som skjer og ta kontakt med de andre som er med om du er med på start/slutt av leiren.


Påmeldte

Hvis du vil fly, er det bare å sette seg opp på vaktlisten så raskt som mulig, slik at vi har noenlunde kontroll på hvem som møter opp. Det blir muligheter for flyging for alt fra helt ferske nybegynnere til erfarne strekkflygere.
Det ser nå ut som vi har slepeflygere som ønsker å slepe hele leiren. Det jobbes med å få en klar plan på hvem som sleper hvilke dag. På instruktørsiden vil det være minst to IK-3 instruktører tilgjengelig det meste av leiren. Undertegnede er i gang med å få klarhet i om flere ønsker å trå til. Spesielt IK-1/2 instruktører er høyt ønsket ved sesongstart så alle som vil får flydd PFT/S og PFT/I. Brukt vaktlisten å følg med på den.
Husk å betale medlemskap og sjekk at dine papirer er gyldige før årets første tur. Bruk melwin.nak.no til å sjekke.


Hvis du er ny elev i klubben er det bare å ta kontakt! Vi er alltid behjelpelige med transport og hva det enn måtte være!
 

Sosialt

Det legges opp til en sosial profil rundt leiren. Etter flyging forsøker vi gjerne å samle en gjeng til fotballspilling på Vossevangen. Tradisjon er også fellesmiddag på Stationen Café og eventuelt noen lavbudsjettsmiddager på Haugo for de som vil.

Hvis du lurer på noe, ta gjerne kontakt med undertegnede på tlf: 452 26 362, evt på e-post.
(Jeg er dessverre utilgjengelig fra 1. til 3. april)

Comments are closed.