Om klubben

11915089606_9d0d15de8e_zOs Aero Klubb holder til på Vaksinen flyplass i Os kommune. Klubben har ca 150 medlemmer og disponerer egen flystripe, hangar, klubbhus og byggelokale. Os Aero Klubb er for alle som vil drive med luftsport med seilfly, modellfly og/eller sportfly. Klubben har et bredt miljø med medlemmer i alle aldre. I tillegg til våre aktive grener har vi også «Gamlekara».

Seilfly

Har siden 1946 drevet med utdanning av seilflygere. Klubben tilbyr grunnopplæring i seilflyging, samt videregående skoling.

Seilflygruppen har ca 60 medlemmer hvorav 20 er svært aktive. Noen driver med seilflyging på konkurransenivå og er med på landslaget. Andre er erfarne instruktører som fokuserer på utdanning av nye seilflygere. Vi har også medlemmer som driver med acroflyging.
Man kan begynne med seilflyging fra en alder av 15 år. Vi har i OAK både unge juniormedlemmer og seniormedlemmer.

Vi disponerer 6 seilfly og et motorfly. Vi har to 2-setere som brukes til grunnopplæring, samt enkel videregående skoling. I tillegg har vi en høyverdig to-seter vi bruker til opplæring i distanseflyging. De resterende seilflyene er høyverdige en-setere. Motorflyet vårt, Piper Super Cub, brukes primært til sleping av seilflyene.

Vil du begynne å fly eller bare er nyskjerrig kom gjerne innom oss på Vaksinen! Vi flyr primært på onsdager og i helger hvis været er akseptabelt. Hvis du vil ha en introduksjonstur, sjekk ut disse sidene. Hvis du lurer på noe, ta gjerne kontakt!

Modellfly

Os Aeroklubbs modellflygruppe holder til på Vaksinen flystripe på Ulven i Os som har flyging med både modellfly/modellheliokpter og fullsize seilfly.

Modellflygruppen består av ca 50 medlemmer, alt fra barn til pensjonister.

Anlegget til OAK er velutstyrt og har en meget flott flystipe, klubbhus med alle fasiliteter. Modellflygruppen har sitt eget området i den delen av flyplassen som er nærmest Ulvenvannet, her har vi laget til en egen flyplass som er ca 180 meter lang og ca 25 meter bred.

Modellflyging er en hobby for folk i alle aldre med interesse for fly og teknikk. Har du eller dine barn behov for å finne på noe nytt og morsomt å fordrive tiden med, ta kontakt med OAK.

Som medlem i Os Aeroklubb får du:

  • Tilgang til et bredt, faglig og positivt modellflymiljø med kompetanse på alle typer modellfly.
  • Muligheter for opplæring og veilledning i modellflyging (motorfly, seilfly, helikopter)
  • Muligheten til å videreutvikle dine ferdigheter som modellflyger og i tillegg delta i et sosialt og godt miljø
  • 6 nummer av Modellfly Informasjon fra modellflyseksjonen i NAK
  • Ansvarsforsikring som modellflyger

Comments are closed.