Sommerleir 2007

sommerleir-2007Da var vi hjemme igjen

Da var alle reist hjem fra Voss, etter nesten to uker med seilflyging. Uheldigvis har været stoppet flere av seilflydagene, men dette gjaldt heldigvis ikke bare Vestlandet. Jeg kan med glede fortelle at både Maria og Lilli har flydd solo! Gratulerer!
Fjordglide har vært arrangert siden onsdag, og vi har fått prøvd ut «Grand Prix»-startmetoden, fellesstart. Det vil si, første mann i mål vinner!
Til tross for regnværet har vi hatt det fint, god stemning i gjengen. Det føles veldig merkelig å dytte seilfly til baneenden, for å ta av, i øse-pøse-regn, med ytterjakke og solbriller,  ….for sikkerhetsskyld.
Siste kvelden arrangerte Døsen til med reker og pølser, som en fin avsluttning på leiren og Fjordglide. Noen av oss ble sittende å se på film i klubbhuset til langt på natt. Bilder er på vei, men noen kan allerede nå ses her.

En stor takk til alle som har deltatt på leiren, og spesielt de som har hjulpet til med pakking, arrangering, instruering, sleping osv.!

PS!
ASW 20, PW-5 står i hengerene på Voss. PW-5 hengeren har fått knust kontakten som festes til bilen, og kunne derfor ikke fraktes hjem. ASW20 hengeren mangler «sikkerhetswiren», som festes mellom tilhengeren og bilen i tilfelle den skulle løsne. Cub, K7 og SF34 skal transporteres luftveien tilbake til Os, så fort været letter (tirsdag?). Både Gunnar og Jon Erik har meldt seg som transportpiloter.

Geir

Lørdag – 21. juli

Vi våknet idag til knall blå himmel. Det var først etter den daglige handelen på Kiwi Jon Erik kunne rapportere om en byggende sky, sør for plassen. Flyene ble gjort klar, og til slutt dyttet ned til baneenden. Erling i PW-5 var først i luften. K-7 fulgte seinere, med John som instruktør. Mikael og Arne tok jobben med å slepe. Det ble flydd en introduksjonstur i annledningen bursdagen til en 75 år gammel dame, med både «halv-adam» og loop! Jon Erik var nok en gang den av oss som fløy den lengste turen. Med ASW-20en fløy han et ukjent antall kilometer, til blant annet Sognefjorden og Granvin, før han landet ca. 18.30. På kvelden ble det oppdaget en liten bølge vest for flyplassen, som førte til litt ekstra kveldsstig.
I tillegg til vår flyging var det også litt annen seilflyaktivitet på Bømoen idag. Voss hadde både LN-GLE (LS-4) og LN-GOY i luften. Det var også en privateid Ventus 2cM (LN-GAK) i luften.

Takk til slepeflygerne og instruktøren som hjalp til idag!

Geir

Fredag – 20. juli

Dagen startet kl. halv åtte for de som campet på flyplassen. LN-KCH kom i en rasende lowpass over rullebanen med blant annet John Eirik Laupsa for å Blaniken som ble brukt under Veko. Høvdingene (Lapusa og Øvreide) spiste frokost med egg og bacon, før KCH dro hjem igjen ca. kl. 10.00.Vi var veldig treige med å komme oss til enden av rullebanen, og om jeg ikke husker feil tok ikke første fiyet av før i 12.00 – 13.00 tiden. Ingebjørn instruerte i K7, og våre en heldig elev, Kine, fikk en tur til Vikafjellet. Geir Smestad fikk også et par turer, med en innstruktør fra Voss Flyklubb. Asbjørn M kom til Bømoen med sitt eget fly (LN-FOF) fra Stord for å være slepeflyger. Dag og Jon Erik tok en tur i SF-34, Arne i Discus. PW-5 ble delt på av blant annet Arin, Reidar og undertegnede. Tore tok på ettermiddagen et par passasjerturer med GCE. Arin og Jon Erik avsluttet dagen med en tur i Scheiben….

Det ble flydd rundt 20 starter, og avsluttet med en felles middag på Stasjonen kafè (alles favoritt).
Igjen en takk til de som tok seg tid til å instruere og ikke minst slepe.
Takk for idag!

Geir

Bilder kommer når jeg får bedre internett!

Torsdag – 19. juli

Litt seint ute med å skirve rapport, pga noen problemer med internetten.

Første store flydag på Bømoen denne sommeren er unnagjort. Finværet skapte massevis av bevegelse i luften. Arne W var dagens slepeflyger, og Ingebjørn hadde satt seg opp som innstruktør. I tillegg til instrueringen ble det noen lange turer idag. Jon Erik fløy hele 9 timer og 4 minutter i Discus. Dag og undertegnede greide i underkant av 6 timer før kulden tok oss, i LN-GCE. Arin, Reidar og Tore delte på PW5, og fikk seg noen fine turer. Vår nye elev, Oddgeir Kveane fikk endelig startet sin seilflyutdannelse. Velkommen!

Takk til instruktører og slepeflyger!

Geir
(Jeg fikk ikke med meg alle hendelsene idag, pga. turen, så litt av teksten er basert på hva jeg hørte over radioen.)

Onsdag – 18. Juli

I morgon, Torsdag, er det gode meldinger. Instruktør og slepeflyger er på plass! La oss byrje kl. 10:00.

Tysdag – 17. Juli

Som venta ingen flyging idag. I utgangspunktet så vert det ikkje flyging i morgon dersom det er gråvær. Vert det fint veir, dvs delvis blå himmel og litt sol, så har vi slepeflyger og instruktør i bakhånd. Torsdag er vi igang igjen.

Mondag – 16. Juli

Idag fekk vi Cubben og SFen til Voss men utover det vart det lite flyging av ymse årsaker. I morgon er det meldt elendig veir men det lysner på Onsdag/Torsdag. Geir G, Jon Erik, Reidar Kaarbø, Ole Voldseter, Morten Skanding og underteikna var dei håpefulle på Voss idag. Og Jarle som slepte opp SFen.

Søndag – 15. Juli

Værgudane har ikkje vore med oss så langt men på Mondag vert da ein lysning. Planen er at Jarle og Jon Erik flyr Cubben og SFen frå Ulven til Voss kl 10. Då kan vi vere igang omtrent kl. 11. Værmeldinga for Mondag er bra mens det for Tirsdag ser dårleg ut. Onsdagen er ikkje til å skryte av heller men Torsdag og utover er det eit håp.

Nå har vi slepeflygere og instruktører for dei fleste dagane samt mange elever og sertifikatflygere har meldt seg på. Nå er det berre opp til Tore å ordne godt veir.

Drivstoff:
Jan Tvilde stiller med drivstoff. Dagens slepeflyger tar seg av nøkkel og drivstoffliste. Dette er VIKTIG!

Klubbhus:
Vi får leige klubbhuset til Voss flyklubb. Det er ikkje meint for overnatting men til opphold om dagen, lagring, dusj og toalett.

Hangar:
Vi får låne T-hangar. Voss flyklubb skal fyre igang LS-4en og trenger eigen hangar til den og Sfen deira.

Pakking:
Pakkinga starter på Fredag den 13. kl. 17:00. Her er Erling Olsen og Jon Erik Lygren med. Dette kan dei. I tillegg så har Kine Andreassen og Geir Smestad satt seg opp. Skulle gjerne hatt ein til med.
Discusen står allereie på Voss og Thomas Hansen kjem innom Ulven på Fredagen og tek med seg PW-5 til Voss så gjør den klar først.
Merk at pakkeliste er lagt ved nederst. Dersom noke mangler eller er unødvendig så gi tilbakemelding.

Transport:
K7en og SFen flyr vi opp. Jon Erik har meldt seg. Skulle gjerne hatt ein til slik at vi slipper 2 turer med tilhørande mellomlanding på Voss.
Vi trenger folk som kan ta med seg:
ASW-20 henger.
K-8 henger.
Ellers minst 1 som kan fylle bilen og/eller bensinhenger med ulikt pø.
Hugs vognkort.

Overnatting:
I utgangspunktet teltleir. Ønsker tilbakemelding på kven som tar med seg telt og om dei har plass til fleire.
Fallskjermklubben har kanskje nokre ledige plasser.

Ulikt:
Ta med sykler. Flystripa er lang.
Gode campingstoler.
Badetøy, treningstøy. Håper det er nokre squashofre.

Betaling:
Hugs at ein skal vere på forskudd mht innbetaling for slep og leie av fly. Betal FØR sommerleiren.

SF og brems:
Ny bremsesylinder er komt og Jostein og Jarle setter den på plass ikveld samt gjennomfører periodisk.


Pakkeliste:

Vi har tidlegare brukt å ha med 2 kasser, ei av metall og ei av tre. Bruk desse til pakkinga. Hugs det står pakkelister inne i desse.

– Flydokumenter

– Vognkort til seilflyhengere
– Vognkort til bensinhenger dersom den vert med
– Loggbøker

– Loggark – ta med rikeleg. Ligger i ein eigen perm

– Kart

– Bakkeradio
– Antenne til bakkeradio
– Håndholdte radioer
– Loggere med kabling
– Ladere, ladekabler og batterier

– Megafon

– Discuskoffert

– Teip smal

– Teip brei til K7/K8

– Bøtter og svamper

– Pusseskinn

– Bonevoks og filler
– Dekk
– Slanger

– Lappesaker
– Reservedeler?

– Fallskjermer
– Blyvekter

– Haledolly til akutelle fly
– Rorlåser

– Vogger

– Fortøyningskanner

 

– Verktøykasse rød

– Verktøykasse gul

– Slepeline

– Reserveslepeline

– Slepeline for 2 fly

– Boks med bruddstykker og tilhørande bolter, mutrer osb

– Gassgrill med gasstank

Hva skal du i sommer? Du kan ivertfall sette av uke 28 og 29 (7. – 22. juli) på kalenderen, for da arrangerer Os Aeroklubb, med Arin, Ingebjørn, Geir og Gunnar i spissen, sommerleir.

Vi er avhengige av at flest mulig sertfikatholdere, elever, slepeflygere og instruktører melder seg på, for å få en best mulig leir. Sett deg opp påvaktlisten! Planen er å ta med alle klubbens fly uten om Bergfalken, dvs. K7, K8, SF34, ASW20, Discus og PW5. Overnatting vil primært foregå i telt, på gressplenen uten for Voss Flyklubbs hangar.
Fjordglide/NC3 holdes uken etter (uke 30)

Det vil bli innkalt til en pakkedag, der vi setter de flyene vi kan  i tilhengerene og pakker med oss nødvendig utstyr (fallskjerm, batterier, radioer, vaskeutstyr osv.). Vi kommer garantert til å glemme noe igjen på Ulven, send gjerne lister til oss med ting vi skal ta med! 🙂

Mer informasjon kommer….

Gode minner fra forrige sommerleir, se her.

Comments are closed.