Slepeflyet er ute for resten av sesongen

Hei alle sammen!
Jeg beklager å måtte meddele at vi hadde en svært uheldig hendelse på fredag 29.09 med vårt kjære slepefly, LN-KCM. Under utrulling etter en landing ble det bremset for hardt på hjulbremsen noe som førte til at propellen tok nedi bakken. Propellen er derfor bøyd og må skiftes ut. Motoren må også sees grundig igjennom slik at vi er sikker på at alt fortsatt er som det skal. Mest sannsynlig (og heldigvis) er det bare propellen som ble skadet! Det var ikke noe dramatikk i denne hendelsen, piloten har det bra, og slepeflyet har ingen andre synlige skader enn en bøyd propell. Det er dessverre et slikt uhell som kan skje.
Både lykke og ulykke var det at dette skulle skje noen uker før sesongslutt. Det er ikke så mange potensielle flyhelger igjen før vi normalt sett ville avsluttet sesongen. Styrets instilling er at vi ikke leier inn noe kapasiteter utenfra ettersom det er så sent på sesongen, men om noen har inspill på dette, kan de sende en saklig e-post til gruppeleder seil. Det vil i praksis bety en tidlig sesongslutt i 2017. Dette kan vi bruke til å komme godt i gang med vintervedlikeholdet (vi har mye vedlikehold å gjøre for å få flyparken 100% til neste vår), og kanskje kan vi starte opp rekordtidlig med flygingen over nyttår?

LN-KCM vil sannsynligvis bli demontert og sendt til Aeromech for propellskifte og gjennomgang av motor veldig snart. Kanskje får vi også unnagjort en del kommende vedlikehold på den når den først er der. Denne prosessen skjer fortløpende og blir godt ivaretatt av cubteknikkerene våre og styret.

Minner om at det fortsatt er mulig å benytte klubbens fly til flyging på Voss eller andre steder der er mulig å få slep. Arne Wangsholm har koordinert et opplegg på flyging på Bømoen førstkommende helg (se facebook-gruppe og vaktliste). Lignende opplegg kan gjennomføres flere helger/langhelger utover høsten. Her kan alle som vil ta intitiativ, bare husk å kommunisere ut til styret og medlemmer på forhånd.

Kristoffer
Gr. Leder Seil