Suksessfull flydag på Ulven

Seilflysesongen er kommet godt i gang i OAK, og sist lørdag ble det arrangert flydag og grilling. Grillen hadde ingen god dag, og endte opp med å grille seg selv mer enn maten, men det ble absolut en fantastisk dag for de flygende! Et seilfyvær av skjeldent kaliber på disse kanter gav flere lange strekkturer nord til Sogn og Fjordane og øst til Ulvik og hjem igjen. Anda Flyklubb kom på besøk med 3 fly, hvorav 2 fortsatt står på Ulven. Deres Dimona og Bergfalke ble flydd inn i anledning CAMO-inspeksjon neste uke. I tillegg ble det skolet med våre nyeste elever, og flydd flere introturer. Totalt sett fløy vi 22 starter og 1168km strekk denne dagen! Tar vi med fredagen, hvor det også ble flydd flere lengre flyturer fra Ulven, er vi oppe i nesten 2000km samlet distanse flydd fra Ulven på to dager!
Lørdagen bød også på god stemning på bakken ettersom svært mange tok turen til Ulven denne dagen. En mindre gjeng ble til de sene kveldstimer for en loggeøl og to.
Mange takk til dagens slepeflygere Tor Anders Eide, og Kjetil Dalseid – som attpåtil fløy inn fra Kjeller via Voss med Cessna for å slepe denne dagen!

Dessverre så ble det under flyging lørdag konstatert at motoren til vårt kjære slepefly LN-KCM ikke går helt som den skal. Våre hardtarbeidene og flinke mekanikkere og teknikkere har sett på flyet i løpet av de siste dagene, men ikke funnet noe som åpenbart kan være kilden til problemet. Inntil problemet er lokaliset og utbedret, må vi belage oss på alternative løsninger om vi ønsker å fly. NLF/S er kontaktet i forbindelse med mulig leie av deres cub, LN-KCH. Gruppeleder har også tatt kontakt med de andre flyklubbene i «nærområdet», men det er foreløpig KCH som er mest aktuell om KCM blir ute en lengre periode. Er vi heldige, kan Voss Flyklubb komme til Ulven med Savage Cub og/eller Dimona for å slepe litt den førstkommende helgen. Det kan i så fall være en god mulighet for å prøve litt andre slepefly på Ulven, og det er selvsagt positivt oppi en ellers kjip situasjon.

Ulven0904h Ulven0904g Ulven0904f Ulven0904e Ulven0904d Ulven0904c Ulven 0904b Ulven 0904a Ulven 0904